Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Afdrukken E-mail
Scheidsrechterszaken v.v. Wilhelmina Boys

Nieuws
Aanstellingen
Arbitrageplan
Scheidsrechters Commissie
Onze Scheidsrechters
Spelregels
Actieplan
KNVB
COVS Eindhoven
ARAG Fair Play


Welkom op de scheidsrechterspagina van de Wilhelmina Boys, hier vind je alle actuele informatie over de scheidsrechters, spelregels en alles wat daarbij komt kijken.

De gehele arbitrage binnen de Wilhelmina Boys wordt aangestuurd door de scheidsrechterscommissie. Deze groep van 9 enthousiaste clubmensen zorgt voor het aanstellen van scheidsrechters, het werven, opleiden en begeleiden van scheidsrechters en alles wat daar verder bij komt kijken. De commissie heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet om de arbitrage binnen de club op een hoger niveau te krijgen. Deze inspanningen zijn in april 2016 beloond met de ARAG Certificering. Een waardering vanuit de KNVB/ARAG waar wij erg trots op zijn!

Op dit moment zijn er ruim 35 scheidsrechters actief binnen de Wilhelmina Boys. Ons doel is dat elke wedstrijd bij de Wilhelmina Boys geleid wordt door een gediplomeerde scheidsrechter. Werven, opleiden en begeleiden is noodzakelijk om dit te bereiken en de continuïteit te waarborgen.

Kijk rustig even rond op deze site. Als er naar aanleiding van uw websitebezoek nog vragen zijn, neemt u dan gerust contact met mij op.

Namens de scheidsrechterscommissie,

Harrie van Zalingen
Voorzitter Scheidsrechterscommissie
scheidsrechterscommissie@wilhelminaboys.nl
06-45160517

Nieuws
Algemeen

Het laatste nieuws vanuit de scheidsrechterscommissie wordt verspreid via een nieuwsbrief die elk kwartaal wordt verspreid. De eerdere versies zijn voor iedereen te lezen via onderstaande links.

Nieuwsbrieven

De door de scheidsrechterscommissie uitgegeven nieuwsbrieven Zie ook:
Terug naar boven
 
Aanstellingen
In het wedstrijdprogramma voor de komende periode van zowel wedstrijden uit de reguliere competitie als de bekercompetitie, vriendschappelijke wedstrijden en toernooien, staan ook de aanstellingen van de scheidsrechters. Door het veranderen van het toegepaste filter op die pagina, kun je inzoomen op uit en/of thuiswedstrijden, periode en/of team. Bovendien kan de gepresenteerde volgorde (team of aanvangstijdstip) aangepast worden. Zie ook:
Terug naar boven
 
Arbitrageplan
Hieronder is opgenomen het beleidsplan arbitrage met de doelstellingen van de scheidsrechtercommissie, welke door het hoofdbestuur zijn goedgekeurd. Zie ook:
Terug naar boven
 
Scheidsrechterscommissie
De scheidsrechterscommissie bestaat uit de volgende personen:

Harrie van Zalingen Simon Boerema Kaj Fonken Jan van Hoogstraten
Hans van Kerkoerle Jeroen van Kerkoerle Wiliam Vlassak


De taakverdeling van de scheidsrechterscommissie staat in onderstaand document weergegeven. Elk verantwoordelijk commissielid is ook het eerste aanspreekpunt voor het betreffende onderwerp:
Terug naar boven
 
Spelregels
Hieronder worden de reglementen en spelregels, zoals deze door de KNVB en District Zuid 1 voor het veldvoetbal zijn vastgelegd, weergegeven.

Spelregelwedstrijd

Door de scheidsrechtercommissie wordt er voor de scheidsrechters en overige belangstellenden binnen de vereniging een spelregelwedstrijd georganiseerd om kennis op te doen op spelregelgebied.

Spelregels & Reglementen

Zie ook:
Aanvullende Spelregels

Zie ook:
Formulieren

Zie ook:
Terug naar boven
 
Scheidsrechters
Onze Scheidsrechters

Alle verenigingsscheidsrechters (pupillen, junioren en senioren) die benoemd worden voor het leiden van wedstrijden voor onze vereniging zijn:

Alphen, van (Rinie) Canoy, (Philip) Jansen, (Jordy) Slaats, (Luka)
Ardon, (Ad) Donk, van de (Mike) Kaandorp, (Hidde) Smetsers, (Stijn)
Azeuini, (Ossy) Donk, van de (Ronin) Kerkoerle, van (Hans) Stoel, van der (Luc)
Bierens, (Kaylee) Duyvestijn, (Teun) Kerkoerle, van (Jeroen) Toller, (Dinant)
Bijlsma, (Sterre) Fonken, (Kaj) Meeuwen, van (Milan) Uiterdijk, (Twan)
Boerema, (Simon) Franken, (William) Mohammed Saleh, (Fawzi) Ven, van de (Wessel)
Boerema, (Stijn) Geertsen, (Lennart) Naser Eddin, (Luka) Vervloet, (John)
Bondt, de (Jasper) Harten, van (Casper) Peulings, (Geert) Vonk, (Thijs)
Bondt, (Timo) Heddes, (Rik) Popal, (Mozemil) Wall, (Louie)
Bree, van (Ronald) Held, (Liberace) Reijckers, (Frank) Wanrooij, van (Jos)
Bree, van (Roy) Hendriks, (Ruben) Scholten, (Wibe) Welvaarts, (Dion)
Broers, (Henk) Hoogstraten, van (Jan) Scholten, (Vidar) Zalingen,van (Harrie)


Opleidingsaanbod

Alle opleidingen welke door de KNVB worden aangeboden aan de verenigingsscheidsrechters (pupillen, junioren en senioren), kunnen in overleg met de scheidsrechterscommissie gevolgd worden.

Zie ook:
Beoordeling formulieren

Hieronder staan alle begeleidings- en beoordelingsformulieren die door de KNVB worden gebruikt. Tevens staan hier de begeleidingsformulieren welke door de scheidsrechtercommissie zijn samengesteld.

Zie ook:
Handboek Scheidsrechterszaken

Het meest recente handboek arbitrage is te vinden via onderstaande link. Dit handboek biedt houvast voor de scheidsrechter en kan uitkomst bieden bij vragen over arbitrage
Handleiding digitaal wedstrijdformulier (DWF)

Deze handleiding is geschreven voor verenigingen en wedstrijdofficials die gebruikmaken van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF).

Zie ook:
Terug naar boven
 
Actieplan
Hieronder staan de acties die door de KNVB zijn geïnitieerd ter preventie en voorkoming van onregelmatigheden voor tijdens en na de wedstrijden.

Tegen geweld voor Sportiviteit

De KNVB heeft het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ gepresenteerd. Een voetbal breed actieplan ter bevordering van respect op en rond de voetbalvelden.

Zie ook:
Blauwe Kaart

Verschillende verenigingen in district West I hebben de kans sportief gedrag van de tegenstander te belonen. Dit gebeurt door aan het einde van de wedstrijd De Blauwe Kaart uit te reiken, die staat voor sportief gedrag zowel op als rondom het voetbalveld. Als extra aanmoediging en ondersteuning maken de teams die De Blauwe Kaart verdienen elke week kans op een prijs.

Zie ook:
Terug naar boven
 
KNVB
Voetbal is volkssport nummer één. De KNVB is met ruim 1,2 miljoen leden de grootste sportbond van Nederland. Wekelijks organiseert de voetbalbond, samen met bijna 3.200 verenigingen, ongeveer 33.000 wedstrijden. Op velden en in zalen nemen mannen, vrouwen, jongens en meisjes het daarbij tegen elkaar op met een sportieve en sociale doelstelling. Voetbal om van te houden; dat is waar we ons voor inzetten. En dat we samen met clubs, officials, coaches, spelers, publiek, partners en sponsors écht willen realiseren. Elke dag opnieuw.

Zie ook:
Hoe denkt de KNVB over thema’s die er in het voetbal toe doen, in Nederland en daarbuiten? Het algehele standpunt van de bond is duidelijk. Voetbal is er om van te houden, voor iedereen. Daarom baseren we onze meningen op de kernwaarden die we hanteren om onze sport een feest te laten zijn. De KNVB wil daarbij zoveel mogelijk invloed uitoefenen op onder meer eerlijkheid en sportiviteit, integriteit, veiligheid en kwaliteit. Dit doen we door te faciliteren, adviseren, inspireren en vooral: door samen te werken. Én door hierover duidelijk te zijn, voor elk van deze afzonderlijke thema’s.

Zie ook:
Speeldagenkalender voetbalseizoen 2016-2017

Zie ook:
Terug naar boven
 
COVS Eindhoven
COVS Eindhoven is een in 1928 opgerichte scheidsrechtersvereniging waarvan de leden een leidinggevende of coördinerende functie vervullen binnen de voetbalsport. In de regio Eindhoven vertegenwoordigen wij COVS Nederland. De COVS Eindhoven e.o. stelt zich algemeen ten doel om de positie van de arbitrage in de voetbalsport en van de scheidsrechter in het bijzonder te verbeteren. Daarnaast wil zij een gezonde vereniging zijn en de sociale contacten bevorderen tussen allen die actief en passief betrokken zijn bij de voetbalsport, in het bijzonder scheidsrechters, rapporteurs en praktijkbegeleiders.

Zie ook:
Terug naar boven
 
ARAG Fair Play
Samen met de KNVB is ARAG is een actie gestart voor een professioneel scheidsrechters beleid binnen amateurverenigingen. Hiermee worden amateurclubs uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het scheidsrechters beleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers binnen het amateurvoetbal. In april 2016 hebben we de certificering mogen ontvangen vanuit de KNVB/ARAG. Vol trots hebben we een kwaliteitskeurmerk en een scheidsrechters pakket mogen ontvangen.

Zie ook:
Terug naar boven