Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Invallers bezorgen Wilhelmina Boys de zege op bezoek bij het Eindhovense Wodan (0-1)
 

 
 
 
Ook de tweede uitwedstrijd van het vaandelteam van voetbalvereniging Wilhelmina Boys heeft een overwinning opgeleverd voor de tricolors uit Best. De drie punten konden zeker niet zonder slag of stoot meegenomen worden naar Best. Met een numerieke minderheid door een rode kaart speelde Wilhelmina Boys ruim een half uur met een man minder, maar in die tijd werd wel het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord.

Na de verloren wedstrijd tegen S.V. Valkenswaard moest hoofdtrainer Toon van der Loo, deels noodgedwongen, enkele aanpassingen in zijn elftal doorvoeren. John Termeer was weer beschikbaar en samen met Koen Leijtens kreeg hij een plaats in het basiselftal. Dat ging ten koste van Martijn de Greef en de jeugdige spits Robbie Baeten stond helemaal niet op het wedstrijdformulier vanwege een blessure.

Tegenstander Wodan wilde voor de eigen aanhang duidelijk iets goed maken na de oorwassing een week eerder tegen Reusel Sport (8-1). Die ploeg probeerde vanaf het beginsignaal met veel inzet de bestse formatie tegemoet te treden, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. Wilhelmina Boys had iets meer dreiging in haar spel, maar het aantal doelpogingen waren ook aan de bestse zijde in de eerste helft beperkt.

Kortom de toeschouwers kregen in het eerste bedrijf niet heel veel spektakel voorgeschoteld, een afstandsschot van de tegenstander dat uiteen spatte op de lat boven keeper Rick Saes was eigenlijk het enige echte wapenfeit met dreiging. De thee werd door de spelers dan ook opgezocht met een 0-0 ruststand.

In dat tweede bedrijf kwam het elftal van Wilhelmina Boys na een kwartier spelen met een man minder op het veld te staan, verdediger Bart de Bruijn werd door de scheidsrechter van dienst met een rode kaart uit het veld gezonden. Dat was het sein voor de hoofdtrainer van de tricolores om enkele tactische wijzigingen door te voeren in zijn team. De wisselspelers Tom Franse en Tim Dekker kwamen in het veld voor John Termeer en Cas Kuipers.

En dat sorteerde effect, want ondanks de numerieke minderheid was vanaf dat moment Wilhelmina Boys de bovenliggende partij en wist zij in het resterende deel van de wedstrijd het meeste gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. De goalie van Wodan bleek echter de eerste twee grote mogelijkheden van de tricolores met knappe reddingen om zeep te helpen, maar moest tien minuten voor tijd toch capituleren.

Bij een heel goed uitgespeelde counter wist de ene invaller, Ton Franse, de andere, debutant Tim Dekker, in stelling te brengen, welke de keeper van de tegenpartij het nakijken gaf. In het vervolg van de wedstrijd kreeg de tegenstander nog wel even hoop, maar de vermeende gelijkmaker werd door de scheidsrechter terecht wegens buitenspel afgekeurd. Dat was ook het laatste wapenfeit van een fletse wedstrijd.

Volgende week ontvangen de bestenaren op sportpark Naastenbest het Eindhovense DBS, die wedstrijd start, zoals gebruikelijk om 14:30 uur en iedereen kan ook deze wedstrijd weer gratis bezoeken.

Opstelling Wilhelmina Boys :
Rick Saes, Rico Klokgieters, Bart de Bruijn, Lars Kuys, Walid Maruan, John Termeer (Tim Dekker), Stef Vervloet, Leandro Rodrigues, Cas Kuipers (Tom Franse), Koen Leijtens, Hassane Djibo Omanou 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :