Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Nieuwsbrief v.v. Wilhelmina Boys
Jaargang 14 - Uitgave 15 - 21 november 2018
Volg ons ook via :
Actuele nieuwsberichten

Ook v.v. Wilhelmina Boys steunt de campagne voor een rookvrije generatie


Beste leden van v.v. Wilhelmina Boys,

Dat roken schadelijk is voor de gezondheid is alom bekend. Daarom zien wij allemaal graag dat (onze) kinderen de verleiding kunnen weerstaan en niet gaan roken. Voetbalvereniging Wilhelmina Boys steunt om die reden de campagne “Voor een Rookvrije Generatie”, een campagne om roken in het bijzijn van kinderen verder terug te dringen. Wij sluiten aan bij de maatschappelijke ontwikkeling om kinderen rookvrij te laten opgroeien en roken te ontmoedigen.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de accommodatie van v.v. Wilhelmina Boys dan ook rookvrij. Natuurlijk is dat heel goed voor de gezondheid van ons allen, maar bovenal geven we (onze) kinderen daarmee het goede voorbeeld, als zij op ons complex komen sporten of naar het sporten komen kijken. Die kinderen, die normaliter opkijken tegen trainers, sporters en ouders, krijgen dan niet het verkeerde voorbeeld en worden op onze sportaccommodatie ook niet in de verleiding gebracht.

Wat verandert er?
Vanaf 1 januari 2019 is onze accommodatie rookvrij. Natuurlijk is en blijft iedereen welkom bij onze vereniging, ook de rokers. We vragen die rokers echter wel om buiten het zicht van kinderen en alleen op de daarvoor aangegeven plaats te roken. Alle andere plaatsen binnen ons sportcomplex zijn vanaf 1 januari 2019 dus rookvrij, zoals langs de lijn, op het terras, maar ook de entree van onze accommodatie.

Natuurlijk zal dat voor ons allemaal, maar in het bijzonder voor de rokers, wel even wennen zijn en we zullen elkaar daarbij dan ook moeten helpen. We hebben als (ouders van) leden van de vereniging allemaal de taak om elkaar te helpen en daar waar nodig aan te spreken, zodat we de jeugdige sporters en toeschouwers beschermen en hen een goed en gezond voorbeeld.

Maatschappelijke ontwikkeling
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’, een initiatief van het Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding, strijdt voor een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Belangrijk daarbij is dat omgevingen waar veel kinderen komen, zoals sportaccommodaties, rookvrij zijn. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen.

Steeds meer sportverenigingen worden ook rookvrij. Het aantal is dit kalenderjaar verviervoudigd, de teller staat inmiddels op ongeveer 600. Die stijging is onder andere te danken aan de steun van de vijf grote sportbonden waaronder de KNVB. Maar ook op een nog hoger niveau, bij onze regering in Den Haag, is men bezig met onze gezondheid en worden er plannen gemaakt om een algeheel rookverbod voor sportaccommodaties in te voeren.

Daar willen wij zeker niet op wachten, wij nemen onze eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid en zijn vanaf 1 januari 2019 rookvrij. We gaan ervan uit dat ook alle leden van onze club zich sterk maken voor een gezonde omgeving. Niet alleen voor onze jeugdspelers en jeugdige bezoekers, maar voor iedereen.

Samen op weg naar een nog gezondere toekomst.

Met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Wilhelmina Boys

P.S. : Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@wilhelminaboys.nl of spreek ons aan op de accommodatie.

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle leden van voetbalvereniging Wilhelmina Boys. Daarnaast worden ook alle
sponsoren en overige (zakelijke) relaties, alsmede via de website aangemelde geinteresseerden, via deze weg geinformeerd
over onze voetbalvereniging. Behoor je tot deze doelgroep en ontvang je de nieuwsbrief niet (automatisch), neem dan
direct contact met ons op, zodat wij onze administratie en daarmee ook de verzendlijst van deze informatievoorziening
kunnen actualiseren. Behoor je niet tot deze doelgroep maar ben je wel geinteresseerd, meld je dan aan als abonnee.

v.v. Wilhelmina Boys - Jacob van Wassenaerstraat 61, 5684 CR Best - Postbus 192, 5680 AD Best - 0499 375740

 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :