Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys boekt een belangrijke overwinning op bezoek bij S.V. Budel (1-3)
 

 
 
 
In de beslissende fase van de competitie sprokkelt het vaandelteam van Wilhelmina Boys vooralsnog wel de cruciale wedstrijdpunten bij elkaar. De uitwedstrijd tegen S.V. Budel leverde deze zondag een verdiende, maar wellicht wel verrassende 3-1 overwinning op en daarmee heeft de hoofdmacht van de vereniging zichzelf inmiddels wat speelruimte verschaft in de strijd om weg te komen van de plaatsen op de ranglijst die aan het einde van de competitie deelname aan de nacompetitie om klassenbehoud betekenen.

Enkele weken geleden, na een verliespartij op bezoek bij koploper Sparta’25, waren de tricolores afgezakt naar de gevaarlijke twaalfde plaats. Door een ruime overwinning op sportpark Naastenbest tegen P.S.V./AV en een gelijkspel op bezoek bij het Eindhovense Tivoli zag de voetbalwereld er al weer wat rooskleuriger uit, door de overwinning op S.V. Budel nemen de tricolores weliswaar nog steeds slechts de tiende plaats in op de ranglijst, maar de afstand naar de gevarenzonde is intussen wel opgelopen tot vijf wedstrijdpunten.

Voor de ontmoeting met S.V. Budel kon hoofdtrainer Toon van der Loo nog geen beroep doen op Bart de Bruijn. Ten opzichte van de vorige wedstrijd had de oefenmeester nu een basisplaats ingeruimd voor youngster Robbie Baeten en dat ging ten koste van Michael Koning. Die laatste had op de reservebank gezelschap van de jeugdspelers Bas Postuma en Huib Bergkamp, routinier Steven Meijer was als reserve-doelman beschikbaar.

Voor de spelers van Wilhelmina Boys was het grote belang van de wedstrijd tegen S.V. Budel meer dan duidelijk, maar dat kon niet direct vanaf de aftrap worden waargenomen door de toeschouwers. De tegenstanders namen het initiatief en het was even billenknijpen voor de bestenaren. Een uitstekende redding van keeper Rick Saes en het houtwerk voorkwamen een vroege achterstand en die meevallers deden de tricolores goed. Een prima uitgespeelde counter bracht hen na een kwartier spelen zelfs een 1-0 voorsprong, Robbie Baeten was niet zelfzuchtig en bood zijn collega-aanvaller Cas Kuijpers een niet te missen kans.

Kort daarna kruipt Wilhelmina Boys weer door het oog van de naald als hun sluitpost met een uiterste krachtinspanning de bal met de voet weet te keren en daarmee een zeker lijkende tegentreffer voorkomt. Kort voor de pauze wordt de voorsprong verdubbelt als Luc Verwold uit een hoekschop de wedstrijdbal tegen het net van het vijandelijke doel weet te schieten. Met die 2-0 voorsprong voor de gasten gaan vervolgens de beide teams naar de thee.

In de tweede helft gaat tegenstander S.V. Budel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de tricolores weten zich daar op de juiste manier tegen te wapenen, met als gevolg dat er geen grote mogelijkheden ontstaan voor de thuisploeg. Dat veranderd als na een ongelukkige situatie de bal door de scheidsrechter op de penaltystip wordt gelegd, dat buitenkansje laten de Budelnaren zich niet ontnemen, en dus wordt het toch weer ongewenst spannend.

Gelukkig voor Wilhelmina Boys komt aan die spanning kort voor het einde van de wedstrijd een einde. Aanvaller Robbie Baeten bekroonde een prima wedstrijd met een wonderschoon doelpunt. Alleen voor de keeper wist hij zijn opponent met een mooie stift te verschalken en daarmee de Bestenaren een 3-1 voorsprong te bezorgen. Dat was immers het laatste vermeldenswaardige wapenfeit van deze ontmoetingen waarmee de tricolores drie wedstrijdpunten aan haar totaal konden toevoegen.

Opstelling Wilhelmina Boys :
Rick Saes, Koen Leijtens (Bas Postuma), Lars Kuys, Luc Verwold, Bas van der Heijden, Mike Smit, Walid Maruan, Robbie Baeten, Cas Kuipers (Huib Bergkamp), Leandro Rodrigues, Yoran Bouwmans (Michael Koning) 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :