Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys delft het onderspit in spannende thuiswedstrijd tegen Marvilde (0-3)
 

 
 
 
De motregen is net gestopt als het vaandelelftal van Wilhelmina Boys zondagmiddag tegen Marvilde uit Veldhoven de wedstrijd begint. Wilhelmina Boys 1 speelt na een afwezigheid van 19 jaren weer in de tweede klasse, maar maakt een lastige start door. Uit het kampioenselftal van het afgelopen seizoen zijn een aantal belangrijke spelers weggevallen en dat maakt het er ook vandaag niet gemakkelijk op.

Toch weten de tricolores de eerste twintig minuten de bal goed rond te spelen en zijn ze de bovenliggende partij. Al in de derde minuut krijgt Michael Koning een kans, zijn schot gaat rakelings maar snoeihard over het net. Drie minuten later probeert John Termeer te scoren, zijn inzet gaat richting de linkerbovenhoek, maar beland in de handen van de keeper van Marvilde die de situatie op de juiste waarde inschatte.

Na nog geen kwartier spelen, raakt keeper Tom Molenberg van Wilhelmina Boys geblesseerd en komt Richard van der Zande in het doel te staan. Na een kleine 20 minuten trekt Marvilde het spelmeer naar zich toe en creëert enkele kansen. Maar als Marvilde denkt te gaan scoren, weet verdediger Mike Smit met een uitstekende actie een doelpunt te voorkomen. Een minuut later voorkomt keeper Van der Zande een doelpunt door met een prima actie de inzet te keren.

Bij de volgende aanval van Wilhelmina Boys schiet Bart Meeske de bal pal voor het doel van Marvilde. Daar weet Maron Heersmink het gaatje in de verdediging van Marvilde wel te vinden, maar komt een fractie van een seconde te laat om doeltreffend te zijn. Hij komt een teenlengte tekort en beland zelf, gelukkig zonder consequenties, met grote snelheid hard tegen de rechterdoelpaal.

Na 36 minuten is het diezelfde Maron Heermink die een tegenstander net buiten het strafschopgebied onreglementair stuit. Marvilde krijgt een vrije trap en het is Danny Das die de 0-1 scoort door de bal vol in de kruising te schieten. Drie minuten later scoort de Veldhovense Murtaza Nawabi, maar hij staat buitenspel, het doelpunt wordt niet toegekend en het blijft 0-1.

Kort voor de pauze krijgt Mike Smit de bal en hij weet Yoran Bouwmans in stelling te brengen. Bijna weet Yoran de stand kort voor het rustsignaal gelijk te trekken, maar hij mist jammerlijk. Dat overkwam ook Mark de Wit, die een plaag was voor de verdedigers van Marvilde, maar er niet in slaagde zijn acties doeltreffend af te maken. Dat lukt, net voor rust Ties Bazelmans wel, hij maakt de 2-0 voor Marvilde.

Na de rust lijkt het of de Veldhovense voetbalspelers in de pauze peper hebben gegeten. Sterker en pittiger dan de eerste helft spelen ze in het tweede bedrijf, wat al in de 47ste minuut in de score tot uiting komt, opnieuw scoort Ties Bazelmans en maakt 3-0. Daarna is het vooral keeper Richard van der Zande die met een aantal mooie reddingen voorkomt dat de uitslag hoger uitvalt.

Het publiek op het goed gevulde sportpark Naastenbest houdt moed, maar resultaat voor de thuisploeg blijft helaas uit. Een spannende wedstrijd, waarin verdediger Mike Smit tot Man of the Match werd uitgeroepen, komt ten einde. Volgende week gaat Wilhelmina Boys op bezoek bij Sparta’18 in Sevenum, een nieuwe kans om de magere competitiestart een beter vervolg te geven. 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :