Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys kan goede seizoensopening geen vervolg geven tegen S.V. Valkenswaard (2-4)
 

 
 
 
Het vaandelteam van voetbalvereniging Wilhelmina Boys is er niet in geslaagd de goede start van de competitie het gewenste vervolg te geven. In de thuiswedstrijd op sportpark Naastenbest tegen S.V. Valkenswaard was vooral het verschil in de doeltreffendheid in de eerste helft dat het verschil maakte. Het aantal kansen was gelijk verdeeld, maar de bezoekers wisten die wel doeltreffende af te ronden.

Na de overwinning op Spoordonkse Boys in de openingswedstrijd had hoofdtrainer Toon van der Loo weinig reden tot het wisselen van de samenstelling van zijn team. Omdat John Termeer niet beschikbaar was, werd zijn plaats ingenomen door Bart de Bruijn, de overige posities werden op dezelfde wijze ingevuld op het wedstrijdformulier. Keeper Rick Saes, inmiddels 18 jaren oud, nam de plaats in het doel weer voor zijn rekening, zijn leeftijdgenoot Robbie Baeten vulde de spitspositie weer in.

Terwijl het publiek na het startsein van de scheidsrechter op een zonnig sportpark nog niet allemaal de plekjes ingenomen hadden, kon S.V. Valkenswaard al juichen. Een toegekende vrije trap werd door de bezoekers direct tot een doelpunt gepromoveerd. Daar wilden de tricolores natuurlijk snel iets tegenover stellen en die dadendrang resulteerde ook in enkele goede aanvallen en prima mogelijkheden.

Het was Robbie Baeten die na iets meer dan tien minuten vrij voor de doelman van de tegenpartij werd gespeeld, zijn inzet belandde echter tot teleurstelling van hemzelf, zijn team en het talrijk opgekomen publiek tegen de buitenkant van de paal. Ook enkele andere goede kansen waren helaas niet aan de thuisploeg besteed, en dan gebeurd het onvermijdelijke. De eerstvolgende twee mogelijkheden van de tegenpartij brachten een 0-3 ruststand op het scorebord.

Ook na de thee speelde het spel zich voor een groot deel op de helft van de bezoekers af, het was de thuisploeg die pogingen deed om de score een beter aanzien te geven, maar wederom ontbrak de finesse om de kansjes ook daadwerkelijk te benutten. En toen de spits van de bezoekers uit een spaarzame mogelijkheid de 0-4 op het scorebord bracht, leek alle hoop bij Wilhelmina Boys weg te vloeien.

Het sierde het jeugdige elftal dat niet de handdoek geworpen werd, maar dat het team, ook na enkele omzettingen in de opstelling, nog steeds op zoek ging naar een treffer. En die kwam er ook, maar daarvoor moesten de toeschouwers wel tot vijf minuten voor tijd op wachten. Lars Kuys, die zijn positie in de verdediging had ingeruild voor een aanvallende rol, maakte toen de 1-4 en even later zelfs de 2-4. Dat was overigens de mooiste goal van de middag, want staande net over de middellijn verschalkte hij de keeper die iets te ver voor zijn doel stond.

Het leek daarna zelfs nog even spannend te gaan worden, maar een kopbal, wederom van Lars Kuys, kon door de goalie van Valkenswaard gekeerd worden ten koste van een hoekschop, die kopbal was tevens het laatste noemenswaardige wapenfeit. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Beekveld was duidelijk dat de jeugdige tricolores het hebben moeten afleggen tegen een geroutineerde tegenstander.

Opstelling Wilhelmina Boys :
Rick Saes, Walid Maruan (Max Lodewijks), Bart de Bruijn, Lars Kuys, Rico Klokgieters, Martijn de Greef (Koen Leijtens), Hassane Djibo Omanou, Stef Vervloet, Robbie Baeten, Cas Kuipers (Mick Cras), Leandro Rodrigues 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :