Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys kan titelkandidaat S.B.C. op bestse bodem geen puntverlies toebrengen (1-2)
 

 
 
 
Onder barre weersomstandigheden, het is niet voor niets dat vele wedstrijden op deze zondag werden afgelast of gestaakt, is het vaandelteam van v.v. Wilhelmina Boys er niet in geslaagd om kampioenskandidaat S.B.C. uit Son en Breugel op sportpark Naastenbest puntverlies toe te brengen, na een 0-1 ruststand stond na negentig minuten een 1-2 eindstand op het scorebord.

Tegenstander S.B.C. in samen met Valkenswaard, Sparta’25 en P.S.V./AV verwikkeld in de strijd om de koppositie in de 3e klasse-D, het elftal van Wilhelmina Boys is verwikkeld in een andere strijd, namelijk die tegen degradatie en wil daarom graag wegblijven van de onderste drie plaatsen, die aan het einde van het seizoen degradatie of nacompetitie om behoud betekenen. Met de huidige positie op de ranglijst lukt dat de tricolores nog, maar het grote gevaar ligt op de loer.

Voor het treffen met S.B.C. kon hoofdtrainer Toon van der Loo geen beroep doen op aanvoerder Lars Kuys en ook Rico Klokgieters was niet beschikbaar. Daardoor was nu weer een basisplaats ingeruimd voor Luc Verwold en ook de naam van Leandro Rodrigues stond weer vanaf de start van de wedstrijd op het wedstrijdformulier. Op datzelfde formulier kwamen als reservespelers de namen van jeugdspeler Huib Bergkamp en daarnaast Niek Ambaum en Mick Cras voor.

De goede bedoelingen van de bestenaren om de huid duur te verkopen tegen de hoger geplaatste tegenstander liepen enkele minuten na het begin van de wedstrijd al een enorme deuk op. Door de scheidsrechter van dienst werd een bal die door keeper Rick Saes werd opgepakt, beoordeeld als een opzettelijke terugspeelbal met een directe vrije trap in het zestienmetergebied als resultaat. Dat buitenkansje werd door de gasten dankbaar in ontvangst genomen en verzilverd.

In het vervolg van de eerste helft hadden beide ploegen meer problemen met de herfstachtige weersomstandigheden dan met elkaar. Goed voetbal was door de stormachtige wind in combinatie met de regen een hele lastige opgave en van veel uitgespeelde kansen was dan ook absoluut geen sprake. Beide teams konden na drie kwartier de kleedkamer op gaan zoeken met een 0-1 stand op het scorebord.

De thee deed zeker de bestenaren goed, want de start van het tweede bedrijf was veel beter dat hetgeen in de eerste helft te bewonderen viel. De aanvallende intenties werden tentoongespreid en leidden al snel tot twee grote kansen. Helaas was het geluk niet aan de zijde van de tricolores want de inzetten van zowel Michael Koning als Cas Kuipers werden door de doelman van S.B.C. gepareerd.

En zoals vaker dit seizoen het geval is, krijgt het elftal van Wilhelmina Boys dan snel de deksel op de neus, want bij de eerste de beste mogelijkheid van de opponent was het wel raak en werd de achterstand voor de bestenaren verdubbeld. Toch geven zij de moed niet op en blijven in het restant van de tweede helft op zoek gaan naar de aansluitingstreffer.

En dat wordt beloond want tien minuten voor het einde van de wedstrijd wordt de stand naar 1-2 getild, een vrije trap wordt door Michael Koning op prachtige wijze verzilverd en geeft de tricolores meer moed in haar streven naar een beter resultaat. Maar ondanks enkele mogelijkheden valt de gelijkmaker in het restant van de wedstrijd niet meer en blijft Wilhelmina Boys met lege handen achter.

Opstelling Wilhelmina Boys :
Rick Saes, Koen Leijtens, Bart de Bruijn, Luc Verwold, Bas van der Heijden (Mick Cras), Mike Smit, Walid Maruan, Robbie Baeten, Michael Koning, Cas Kuipers (Huib Bergkamp) en Leandro Rodrigues 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :