Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys sluit seizoen op waardige wijze af op bezoek bij D.B.S. (1-3)
 

 
 
 
In de allerlaatste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2018/2019 heeft het vaandelteam van Wilhelmina Boys zich van haar beste kant laten zien. Voor het elftal van hoofdtrainer Toon van der Loo stond niets meer op het spel, een week eerder was door een overwinning op concurrent Wodan immers het klassebehoud gerealiseerd. Ondanks of wellicht dankzij die wetenschap speelden de tricolores onbevangen en legden zij een prima voetbalpartij op de mat. Tegenstander D.B.S. was daar de dupe van, voor hen had de onderlinge wedstrijd nog wel een belang, zij immers waren nog verwikkeld in de strijd om de laatste periodetitel, die de thuisploeg echter door de 3-1 nederlaag aan de neus voorbij zag gaan.

De basisopstelling van de bestenaren kende voor deze ontmoeting deels noodgedwongen enkele wijzigingen, Cas Kuipers en Leandro Rodrigues waren niet beschikbaar en de hoofdtrainer deed deze confrontatie ook geen beroep op zijn assistent Tom Franse. Hun plaatsen bij de aftrap van de wedstrijd werden ingenomen door Max Lodewijks, Bas van der Heijden en Rico Klokgieters. Op de reservebank waren er plaatsen ingeruimd voor Niek Ambaum, Mick Cras en Martijn de Greef.

In het voorjaarszonnetje zochten beide team direct vanaf de aftrap de aanval, wat niet alleen een leuke aantrekkelijke start van de wedstrijd opleverde, maar ook een aantal kleinere mogelijkheden voor beide doelen. Uit een van die mogelijkheden wisten de tricolores de score te openen, een vrije trap van Michael Koning werd uiterst licht beroerd door Yoran Bouwmans met als gevolg dat de bal in het doel van de Eindhovenaren belandde.

Enige tijd later kreeg aanvoerder Lars Kuys, die deze wedstrijd een positie in de voorhoede toebedeeld had gekregen, de bal aangespeeld in scoringspositie, maar hij zag zijn inzet, mede tot zijn eigen teleurstelling, aan de verkeerde kant van de doelpaal verdwijnen. Ook D.B.S. liet zich niet onbetuigd, maar keeper Rick Saes kon zich onderscheiden en wist zijn doel tot aan de pauze schoon te houden. Beide team zochten de thee op met een 0-1 tussenstand op het scorebord.

Na de pauze namen de tricolores het initiatief wat steviger in handen en creƫerden ook enkele kansen. De eerste grote kans was voor Robbie Baeten, hij werd op maat bediend door Michael Koning maar zag zijn inzet over het doel van de tegenstander verdwijnen. Diezelfde Michael Koning kon even later toch een assist op zijn palmares bijschrijven, nu bracht hij Lars Kuys in stelling die er wel in slaagde de voorsprong te verdubbelen.

En diezelfde Lars Kuys was in het verloop van de tweede helft nogmaals doeltreffend, na prima doorzetten wist hij de goalie van D.B.S. met een schuiver in de hoek nogmaals te verschalken, daarmee de 0-3 stand op het scorebord brengend. De overwinning kwam, mede door goed ingrijpen van de eigen doelman, niet meer echt in gevaar, het feit dat D.B.S. kort voor tijd nog een eretreffer gegund werd, was louter voor de statistieken.

Met die verdiende overwinning sluiten de tricolores het moeilijke seizoen uiteindelijk toch nog positief af met de negende plaats in de eindrangschikking. Het seizoen brengt Wilhelmina Boys gelukkig geen extra wedstrijden in de nacompetitie, het zomerreces kan voor de bestenaren van start gaan, over enkele maanden staat het nieuwe seizoen weer voor de deur.

Opstelling Wilhelmina Boys :
Rick Saes, Koen Leijtens, Max Lodewijks, Lars Kuys, Bas van der Heijden, Mike Smit, Walid Maruan (Mick Cras), Robbie Baeten, Michael Koning, Rico Klokgieters (Niek Ambaum), Yoran Bouwmans (Martijn de Greef) 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :