Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys verkeerd in gevarenzone na verlies tegen titelkandidaat Sparta’25 (3-1)
 

 
 
 
Het vaandelelftal van v.v. Wilhelmina Boys zal in de resterende zes wedstrijden van de reguliere competitie nog resultaten moeten gaan behalen om aan deelname aan de nacompetitie om klassebehoud of zelfs rechtstreekse degradatie te ontkomen. Op bezoek bij de belangrijkste titelkandidaat, Sparta’25 in Beek en Donk, kenden de tricolores een valse start en stond na een half uur voetballen al een 3-0 achterstand op het scorebord. Daarna wist het elftal zich wel op te richten, kwam nog tot een tegentreffer, maar spannend zou het de gehele wedstrijd niet meer worden.

Bij de aftrap van deze wedstrijd stond Rick Saes toch weer op doel, hij was in de wedstrijd tegen Hapert uitgevallen door een breuk van het neusbeen en daar afgelopen week aan geholpen, maar dat weerhield hem er niet van op wederom onder de lat plaats te nemen. Voor een plaats in de basisopstelling waren dit keer, naast de langdurig afwezigen Stef Vervloet en John Termeer, ook Leandro Rodrigues en Bart de Bruijn niet beschikbaar. Bas van der Heijden was wel weer van de partij en ook Luc Verwold stond bij de aftrap binnen de lijnen.

Direct na die aftrap liet de thuisploeg haar bedoelingen zien, Sparta’25 is immers op jacht naar de titel in de derde-klasse-D. Dat elftal staat weliswaar momenteel op een tweede plaats, maar met nog twee wedstrijden tegoed en slechts een (1) wedstrijdpunt minder dan de koploper, heeft het elftal uit Beek en Donk verreweg de beste papieren om aan het einde van dit voetbalseizoen met de schaal in handen te staan.

De aanvallende intenties van de thuisploeg werden al vrij snel beloond, want de opponenten waren amper 6 minuten onderweg, toen de 1-0 al op het scorebord belandde. Een schot van afstand bereikte de verre hoek, keeper Rick Saes en zijn verdediging hadden daar niets tegen in te brengen. Een goed opgezette aanval korte tijd later werd wederom tot een doelpunt gepromoveerd en om toen na een half uur slordig uitverdedigen van de tricolores ook resoluut werd afgestraft, leek het een hopeloze middag te worden voor het elftal van hoofdtrainer Toon van der Loo.

Maar toch wist het elftal van Wilhelmina Boys zich op te richten en het vocht zich langzaam maar zeker weer in de wedstrijd. Dat werd kort voor het rustsignaal beloond met ene tegentreffer. Uit een hoekschop belandde de bal op het hoofd van aanvoerder Lars Kuys die zeer knap de bal in het doel van de tegenstander wist te werken. Met die 3-1 tussenstand op het scorebord zochten de beide teams de kleedlokalen op.

Het verhaal van de tweede helft herbergt veel minder tot de verbeelding sprekende spelmomenten in zich. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en de bezoekers uit Best speelden wel een veel betere helft als in het eerste bedrijf maar waren niet bij machte om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Verdedigend stond het elftal veel beter maar het was nauwelijks in staat om voor zichzelf kansen te creëren en de wedstrijd ging dan ook als een nachtkaars uit.

Door dat 3-1 verlies en het resultaat van de andere wedstrijden in de 3e klasse-D is het vaandelteam van Wilhelmina Boys nu gezakt tot onder de spreekwoordelijke streep. De twaalfde plaats die nu ingenomen wordt betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie om lijfsbehoud. Komende zaterdagavond spelen de tricolores een thuiswedstrijd tegen P.S.V./AV, wellicht zijn ze in die wedstrijd in staat om het tij enigszins te keren.

Opstelling Wilhelmina Boys :
Rick Saes, Koen Leijtens, Luc Verwold (Brent Mutsaarts), Lars Kuys, Huib Bergkamp, Bas van der Heijden (Cas Kuipers), Mike Smit, Walid Maruan, Robbie Baeten (Mick Cras), Michael Koning, Yoran Bouwmans 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :