Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys wint ook in de uitwedstrijd tegen Unitas’59 met ruime cijfers (0-3)
 

 
 
 
Na een winterpauze van bijna twee maanden is het vaandelteam van Wilhelmina Boys goed begonnen aan de hervatting van de competitie. Op bezoek bij het hoger geplaatste Unitas’59 uit Eindhoven wisten de tricolores, net als eerder in het seizoen in haar thuiswedstrijd, een ruime 3-0 overwinning te boeken. Man van de wedstrijd was Michael Koning die met twee doelpunten en een assist zijn stempel op de wedstrijd plaatste.

Dat diezelfde Michael Koning deelnam aan de wedstrijd was uit nood geboren, na het afgelopen seizoen heeft hij immers een stapje terug gedaan en is dit voetbalseizoen actief in het 2e elftal van Wilhelmina Boys. Maar door onder andere het vertrek in de winterstop van Ossy Azeuini naar een vereniging in België en de blessure van Stef Vervloet, moest hoofdtrainer Toon van der Loo een beroep doen op de oudgediende en die keuze betaalde zich geweldig uit.

Diezelfde oefenmeester had noodgedwongen nog enkele andere verrassingen nodig om zijn elftal op de gewenste manier samen te stellen, en ondanks de vele wijzigingen wisten de tricolores het Eindhovense Unitas’59 gedurende de wedstrijd prima tegenspel te bieden. Maar dat er een goed resultaat geboekt zou gaan worden, daar zag het in het eerste gedeelte van de eerste helft zeker niet naar uit.

Waar het dubbeltje in eerdere ontmoetingen in dit voetbalseizoen vaak de verkeerde kant op gevallen is, stonden de tricolores ook ditmaal tegen Unitas’59 aan de goede kant. Alvorens ze zelf een vinger in de pap kregen, werden immers twee doelpunten van de tegenstander, weliswaar terecht, afgekeurd en zag keeper Stef Saes tot zijn geluk een vrije trap naast hem op de paal uiteenspatten.

Maar daarna was het woord aan de bestenaren en in het bijzonder Michael Koning. Want zijn vrije trap in het tweede deel van de eerste helft trof wel doel en leidde tot een 0-1 tussenstand op het Eindhovense scorebord. Niet heel veel later was het diezelfde speler die zijn afstandsschot licht beroerd zag worden door teamgenoot Lars Kuys en dat was voldoende om de sluitpost van de tegenstander kansloos te laten.

Met die 2-0 voorsprong voor Wilhelmina Boys gingen de beide opponenten de thee opzoeken. In het tweede bedrijf probeerden de tricolores de voorsprong te koesteren en de tegenstander zo veel mogelijk bij het eigen doel weg te houden. In die opzet slaagden zij prima, gevaarlijke spelmomenten voor het eigen doel waren er nauwelijks. En na en half uur spelen was het wel weer raak aan de andere kant, een toegekende strafschop werd door Michael Koning resoluut ingeschoten.

In het resterende deel van de wedstrijd consolideerden de bestenaren de onverwacht grote voorsprong, die zij verder probleemloos over de eindstreep wisten te brengen. Wederom bleek Wilhelmina Boys een “angstgegner” voor Unitas’59 te zijn, de eindhovenaren moesten dan ook teleurgesteld en zonder punten na de wedstrijd het speelveld verlaten.

De knappe en ruime overwinning doet de bestenaren natuurlijk heel goed. Een betere plaats op de ranglijst leveren de drie punten weliswaar nog niet op, maar het verschil met de eersthogeren in de klassering is wel weer kleiner geworden. Hopelijk kan die ingeslagen weg volgende week in de thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys een verder vervolg gegeven worden.

Opstelling Wilhelmina Boys :
Rick Saes, Koen Leijtens, Bart de Bruijn, Lars Kuys, Michael Koning, John Termeer, Mike Smit, Robbie Baeten (Koen Dekker), Cas Kuipers, Leandro Rodrigues en Rico Klokgieters 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :