Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Voorbereiding seizoen 2018/2019 Afdrukken E-mail
Voorbereiding jeugdafdeling seizoen 2018/2019

Ga naar :
Procedure

TEAMINDELING EN MEISTAGE 2018-2019


1.Algemeen


1.1 Procedure


De indeling van de spelers vindt plaats op basis van criteria waarbij gekeken wordt naar de factoren techniek, tactiek, fysiek en houding/gedrag. Het indelen van spelers gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de Technisch Jeugdcoördinator (TJC) en Technische Commissie (TC). De eerste voorlopige indeling gaat op basis van de evaluatieformulieren van de trainers en begeleiders, die zij gedurende het seizoen invullen. Naar aanleiding van die formulieren en de bevindingen van de TC en jeugdcommissie worden de spelers verdeeld in groepen. Daarbij worden ook de bevindingen van de scouts, die tijdens het seizoen wedstrijden bezoeken, meegenomen. 

Met ingang van het seizoen 2016-2017 heeft de KNVB de afdelingen een andere naam gegeven:


 • A-afdeling / JO19
 • B-afdeling / JO17
 • C-afdeling / JO15 en JO14
 • D-afdeling / JO13 en JO12
 • E-afdeling / JO11 en JO10
 • F-afdeling / JO9 en JO8

1.2 Uitgangspunten


Wilhelmina Boys conformeert zich aan de visie van de KNVB en streeft erna om de spelers in de JO8, JO9, JO10 en JO11 zo goed als het kan uit te laten komen in hun eigen leeftijdscategorie. In principe geldt dit ook voor spelers van de JO12-JO13 en hoger behalve voor uitzonderingsgevallen. De teams zullen zoveel mogelijk bestaan uit gelijke leeftijdsgenoten.

Uitzonderingen om spelers vervroegd in een hogere leeftijdscategorie te plaatsen zijn:


 • Uitzonderlijke voetbalkwaliteiten
 • Noodzakelijk voor de individuele ontplooiing
 • Noodzakelijk voor het verenigingsbelang

In de winterstop zal voor spelers uit de CL, JO8-JO9 en JO10-JO11 een beoordeling door de TC plaatsvinden waarbij spelers tussentijds kunnen worden doorgeschoven naar een hogere leeftijdscategorie. Input hiervoor is o.a. de eerste evaluatie door de trainers. Vervroegd doorschuiven gebeurt altijd in overleg met de speler en zijn/haar ouders.


1.3 Mei training


Vanwege de competitieverplichtingen tot eind mei c.q. begin juni is besloten om in de maand mei te trainen met de oude teams en niet met de nieuwe teams.


In de maand juni worden de nieuwe teamindelingen op de website geplaatst.


Dit geldt voor alle teams met uitzondering van de selectieteams JO19-1/2, JO17-1/2, JO15-1/2 en JO13-1/2. Deze teams worden na de zomervakantie en uiterlijk 1 week voor de start van de competitie bekend gemaakt en uitgesplitst in 1 en 2.


2. Seizoen 2018-2019


Het hoogste eerste jaars team binnen de afdelingen JO9, JO11, JO13 en JO15 kunnen eventueel gaan deelnemen aan de schaduwcompetitie opgezet door de KNVB. Binnen de KNVB en Wilhelmina Boys hebben deze teams dan de volgende benamingen: JO8-1, JO10-1, JO12-1 en JO14-1.


2.1 Mini’s en Champions League


Ook het komende seizoen hebben we weer een Mini afdeling (4 en 5 jarige) en CL afdeling (6 en 7 jarige). Deze afdelingen trainen nu op woensdagavond van 18.00 tot 19.00. Op zaterdagmorgen spelen de kinderen uit de CL hun wedstrijden. Dit blijft ook het volgende seizoen ongewijzigd. Deze trainingen staan onder leiding van zeer ervaren en bekwame trainers die precies weten wat deze leeftijdsgroep nodig heeft om de kinderen met plezier kennis te laten maken met de voetbalsport. De trainingen zullen vooral gebaseerd zijn op het aanleren van de basisvaardigheden die nodig zijn in het voetballen.

2.2 Meisjesvoetbal


Vanaf het seizoen 2014 speelt Wilhelmina Boys met meisjesteams. Deze heten MO…. Op de plaats van de puntjes komt een getal te staan afhankelijk van het aanbod spelers uit een bepaalde geboortejaar. In het seizoen 2017-2018 hadden we MO15 en MO13. Vanaf 11 jaar en ouder (D-afdeling en hoger) worden meisjes ingedeeld in een meisjesteam en kunnen de meisjes in principe niet meer spelen in een jongensteam. Hiervan kan door de TC worden afgeweken. Deze gevallen zullen individueel worden besproken. 


 • Meisjes die zijn uitgenodigd door de KNVB en vanuit de KNVB het advies hebben gekregen om tussen jongens te spelen hebben zelf de keuze
 • Meisjes die uitkomen in een selectieteam hebben ook de keuze om te spelen in een jongensteam of meisjesteam
 • Aantal meisjes

Meisjes die uitkomen bij de jongens worden, met uitzondering van de selectieteams, zoveel mogelijk per tweetal of drietal ingedeeld. Afhankelijk van het aantal meisjes kan hiervan worden afgeweken door de TC.


2.3 Keepers


De keepers worden ingedeeld naar sterkte. Afhankelijk van het aantal keepers kan het betekenen dat een team geen keeper heeft. De trainers zullen binnen het team hierover afspraken maken. Het kan dus zijn dat uw zoon/dochter op roulatiebasis gaat keepen binnen zijn of haar team. 

Terug naar boven
 
Indeling Jongens/Gemengde Teams
Indeling Jongens/Gemengde Teams

De voorlopige indeling van de jongens- en gemengde teams voor het seizoen 2018/2019 worden hieronder gepresenteerd.

JO19 tm JO14JO13 tm JO8Terug naar boven
 
Indeling Meisjes Teams
Indeling Meisjes Teams

De voorlopige indeling van de meisjesteams MO13 en MO15 voor het seizoen 2018/2019 worden hieronder gepresenteerd.

MO13MO15
Sara BattjesDonna Aerts
Irem BulutNienke van den Berk
Janieke TreurnietCharlotte Broekman
Elise van den BoogaardEva Maas
Nina DanesAdinda Danes
Sevde Nur GunelPhoebe Danes
Fleur HamelinkAnnabel Nobbe
Elodie van den MunckhofEsther van Schijndel
Caitlin SchepersMaartje Schot
Anouk van SchijndelBritt van HeeswijkDisp.
Sanne SmitKelly van StiphoutDisp.
Rosan SmuldersFleur WesterumDisp.
Shannon de VaanJackie TitmussDisp.*Terug naar boven